Hydraulistics. Handelen met voorkennis.

> Machines en Gereedschappen

EATON Walterscheid Walformmachine M-WF385Xplus

EATON Walterscheid Walformmachine M-WF385Xplus wordt gebruikt voor het aanbrengen van een Walform-vervorming aan de buis. Deze vormverbinding is in 1995 als eerste door EATON Walterscheid op de markt geïntroduceerd. Het systeem is inmiddels toonaangevend en veelal voorgeschreven in de offshore en olie en gas gerelateerde branches wereldwijd.

Het systeem is leverbaar in staal als roestvaststaal t/m 38 x 5mm. Voorzien van EATON’s gepatenteerde oppervlakte bescherming “Guardian Seal

WALFORM is een pijpverbindingssysteem bestaande uit slechts drie componenten.

  1. Een fitting conform DIN2353
  2. Een moer conform DIN2353
  3. Een elastomeren, symetrische, afdichtingsring

 

Eenmaal verbonden kan de machinaal koud vervormde buis, door de positieve passing, nooit meer losschieten. Zelfs niet onder dynamische belasting.

De unieke geometrie zorgt voor een exponentieel stijgend montagemoment, waardoor het eind van de montage duidelijk voelbaar is en overmontage voorkomen wordt.
De montageweg is kort en het benodigd moment is laag in vergelijk met andere pijpverbindingssystemen.
Het vervormings- en montageproces is simpel, praktisch en snel waardoor bespaart wordt op de montagekosten.  Geschikt voor oneindige herhalingsmontages.

Het systeem beschikt over alle gangbare systeem certificaten van instanties zoals:

  • Lloyds
  • ABS
  • DNV
  • Germanischer Lloyds
  • etc.

De nieuwste variant is voorzien van lichtschermbewaking. Enerzijds als veiligheid, anderzijds ter verhoging van de productiesnelheid.
Ook de electronische sturing is volledig aangepast en verder geoptimaliseerd. Bekijk HIER de nieuwste specificaties.

Specificaties

Type Toepassing Maatvoering
M-WF385X WALFORM 06 tot 42mm (Staal en RVS)
M-WF385X/BO WALFORM + Bordel (Flare) 06 tot 42mm (Staal en RVS)

Services

Wist u dat wij ook de jaarlijkse keuring voor u kunnen verzorgen. Uw machine wordt gereinigd en op 25 punten gecontroleerd. Eventuele benodigde herstelwerkzaamheden kunnen wij voor u uitvoeren. Na goedkeur voorziet onze keurmeester uw machine van een keuringsstikker met jaar en maand van keuring. Ook voor het controleren van uw gereedschappen kunt u bij ons terecht.

De EATON Walformmachines en alle tools zijn bij ons zowel te koop als te huur.